Friday, 19 February 2021

History, Culture and Civilization Solved MCQs with Answers for PPSC, NTS, FPSC Tests

History, Culture and Civilization Solved MCQs with Answers for PPSC, NTS, FPSC Tests

If you are looking for the mcqs of History, Culture and Civilization with answers then you are on the right page because here we have shared the History, Culture and Civilization Solved MCQs with Answers for PPSC, NTS, FPSC Tests 

936: Famous Novel 'The Three Musketeers' Was Written By
  1. Alexander Dumas
  2. George Eliot
  3. Thomas Hardy
  4. Victor Hugo.
Answer: a
937: Famous English Poet John Keats Died Of T.B At The Age Of:
  1. 30
  2. 20
  3. 25
  4. 35
Answer: c
938: Play 'Othello' Was Written By:
  1. Shakespeare
  2. Bernard Shaw
  3. Russell
  4. Milton
Answer: a
939: Famous Economist 'Karl Marx' Belongs To:
  1. England
  2. U.S.A
  3. Former U.S.S.R
  4. Germany
Answer: d
940: The Theme Of The Famous Play 'Caeser And Cleopatra' By G.B. Shaw Is A:
  1. Romance
  2. History
  3. Tragedy
  4. Comedy
Answer: b
941: Master Piece Novels 'War And Peace' And 'Anana Karenina' Was Written By
  1. Hardly
  2. Oscar Wild
  3. Tolstoy
  4. None Of The Above
Answer: c
942: Famous English Poet 'William Wordsworth' Died In
  1. 1849
  2. 1850
  3. 1851
  4. 1852
Answer: b
943: 'John Milton' Was A Famous English Poet. What Tragedy Was Faced By Him At His Old Age ?
  1. Lost His Son
  2. Lost His Eye Sight
  3. Lost His Legs
  4. Lost His All Property
Answer: b
944: 'Khushal Khan Khattak' Was A Famous Poet Of:
  1. Balochi Language
  2. Urdu Language
  3. Barohi Language
  4. Pushto Language
Answer: d
945: 'Abdul Latif Bhitai' Was A Famous Poet Of:
  1. Barohi Language
  2. Sindhi Language
  3. Urdu Language
  4. Balochi Language
Answer: b
946: Which Of The Following Countries Is Under An Absolute Monarchy:
  1. Norway
  2. Kuwait
  3. Thailand
  4. Oman
Answer: d
947: December 3, (every Year) Is Observed All Over The World As:
  1. International Literacy Day.
  2. International Civil Aviation Day.
  3. International Day Of Disabled Persons.
  4. International Day Of Human Rights.
Answer: c
948: The 'Holy Quran' Was Translated First Time In:
  1. Persian
  2. Sindhi
  3. Pushto
  4. Ibrani
Answer: b
949: 'Waris Shah' A Punjabi Poet Is Famous For His:
  1. Heer Ranjha
  2. Laila Majnu
  3. Mirza Sahiban
  4. Sohni Mahenwal
Answer: a
950: 'Hayat-e-Jawaid' Written By Altaf Hussain Hali Is On The Life Of:
  1. Sir Syed Ahmad Khan
  2. Ghalib
  3. Saadi Shirazi
  4. None Of The Above
Answer: a
951: Famous Novel 'Pride And Prejudice' Is Written By:
  1. Jane Eyre
  2. Jane Austen
  3. Emily Broute
  4. Byron
Answer: b
952: Archaeologists Have Recently Revealed Through A Research That The Roman Empire Was Destroyed By The Fatal Disease Of:
  1. Malaria
  2. Plague
  3. Influenza
  4. Cholera.
Answer: a
953: Famous Novel 'A Tale Of Two Cities Is Written By:
  1. Thomas Hardy
  2. Alexander Dumas
  3. Charles Dickens
  4. None Of The Above.
Answer: c
954: An English Writer Known For His Free Translation Of The 'Rubaiyat Of Omar Khayyam' Is:
  1. Byron
  2. Shelly
  3. Edward Fitzgerald
  4. Coleridge
Answer: c
955: 'Taj Mahal' A Magnificent White Marble Mausoleum Is Situated At
  1. Delhi
  2. Hyderabad
  3. Ahmadabad
  4. Agra
Answer: d
956: The Only Mosque In The World With Six Minaretes Is The Blue Mosque' Or The 'Mosque Of Sultan Ahmad'. It Is Situated At
  1. Tehran
  2. Istanbul
  3. Jaddah
  4. Cairo
Answer: b
957: 'Elysee Palace' Is The Official Residence Of:
  1. President Of Italy
  2. President Of France
  3. Prime Minister Of England
  4. President Of Turkey
Answer: b
958: 'Rohtas Fort' Is Situated Near Jhelum. It Was Built By:
  1. Shah Jehan
  2. Akbar
  3. Sher Shah Suri
  4. Aurengzab
Answer: c
959: Alexander The Great (356-323 BC) Was The King Of:
  1. Egypt
  2. Portugal
  3. Macedonia
  4. Greece.
Answer: c
960: 'Queen's House' Is The Official Residence Of:
  1. President Of Sri Lanka
  2. Head Of The State Of Canada
  3. Royal Family Of Manacco
  4. None Of The Above
Answer: a
961: The Height Of 'Empire State Building' Situated In Manhattan, New York, U.S.A Is:
  1. 400 Metre
  2. 390 Metre
  3. 381 Metre
  4. 350 Metre
Answer: c
962: 'Hyde Park' London Is Famous For:
  1. Beautiful Flowers
  2. Remarkable Fountains
  3. Public Meeting And Assemblage
  4. Huge Area
Answer: c
963: We Often Came Across The News Wherein 'Red Square' Is Often Described. It Is Situated In:
  1. New York
  2. Beijing
  3. Lenin Grad
  4. Moscow
Answer: d
964: Among The Ancient Wonders Of The World Which One Is Still Exists:
  1. Statue Of Zeus
  2. Pyramids Of Egypt
  3. Temples Of Artemis
  4. None Of The Above.
Answer: b
965: The Only Human Achievement Visible From The Moon Is:
  1. Hardrian's Wall
  2. The Great Wall Of China
  3. Wailing Wall
  4. None Of Above
Answer: b
966: Salang Tunnel In Afghanistan Linked Kabul With:
  1. Jalalabad
  2. Mazar-i-Sharif
  3. Kandahar
  4. Tora Bora.
Answer: b
967: One Of The Ancient Wonder 'The Hanging Gardens Of Babylon' Were Situated In:
  1. Iran
  2. Spain
  3. Iraq
  4. Turkey
Answer: c
968: One Of Ancient Wonder 'The Statue Of Zeus (Jupiter)' Was Carved At About 2,400 Years Ago By:
  1. French Sculpture
  2. Roman Sculpture
  3. Greek Sculpture
  4. Arabian Sculpture
Answer: c
969: 'Temples Of Artemis (Diana)' (ancient Wonder) Is Said To Have Been Amongst The Most Beautiful Temples In The World. It Was Built In The Honour Of The Greek Goddess Of Moon At:
  1. Tureky
  2. Athens
  3. Iraq
  4. None Of The Above
Answer: a
970: 'Temples Of Artemis' (Ancient Wonder) Was Built During The Reign Of:
  1. Namrood
  2. Ceaser
  3. Alexander The Great
  4. None Of The Above
Answer: c
971: An Ancient Wonder Mausoleum Of Halicarnassus' Created In 353 B.C By Queen Artemisia In Memory Of Her Husband. King Mausalus. It Was Destroyed By:
  1. Fire
  2. Flood
  3. Earthquake
  4. Destroyed In Battles
Answer: c
972: Colossus Of Phodes' Was The Huge Statute Of Helios, Formerly Called Apollo Which Stood At The Entrance To The:
  1. Harbour Of Athens
  2. Harbour Of Alexandria
  3. Harbour Of Rhodes
  4. None Of Above
Answer: c
973: 'The Pharos Of Alexandria' An Ancient Wonder Was Situated In An Island Near Alexandria. What Was It.
  1. A Tower
  2. A Light House
  3. A Statue
  4. None Of The Above
Answer: b
974: Famous Wonder Of The World 'Leaning Tower Of Pisa' Is Situated In:
  1. France
  2. Belgium
  3. Rome
  4. Italy
Answer: d
975: Length Of 'the Great Wall Of China' Is:
  1. 2500 Km
  2. 2400 Km
  3. 2300 Km
  4. 2200 Km
Answer: b
976: The Headquarters Of World Trade Organization Is In:
  1. Geneva
  2. New York
  3. London
  4. Paris
Answer: a
977: 'The Church Of Saint Sophia' Is Among The Seven Wonders Of The World (later List). It Is Situated In:
  1. Ankara
  2. Istanbul
  3. Izmir
  4. None Of The Above
Answer: b
978: 'Dragon' Is A Symbol Of:
  1. Russia
  2. China
  3. U.S.A
  4. England
Answer: b
979: 'Bear' Is A Symbol Of:
  1. Russia.
  2. China
  3. Turkey
  4. Egypt
Answer: a
980: Who Is Called 'Lady Of The Lamp'?
  1. Jane Eyre
  2. Florence Nightingale
  3. Mother Tressa
  4. None Of The Above One
Answer: b
981: Who Is Called 'Desert Fox'?
  1. Hitler
  2. Napoleon
  3. General Rommel
  4. Richard Cobden
Answer: c
982: Who Is Called 'Man Of Iron And Blood'?
  1. Napoleon
  2. Prince Bismarck
  3. Eisenhower
  4. None Of The Above
Answer: b
983: Who Is Known As 'Man Of Destiny' And 'little Corporal'?
  1. Alexander The Great
  2. Bismarck
  3. Napoleon
  4. Hitler
Answer: c
984: Who Is The 1st Secretary General Of U.N.O?
  1. U. Thant
  2. Dag Hammarskjold
  3. Trygve Lie
  4. Kurt Waldheim
Answer: c
985: The Headquarter Of U.N Security Council Is In:
  1. Washington
  2. New York
  3. Geneva
  4. Vienna
Answer: b
986: The Headquarter Of International Atomic Energy Agency Is In:-
  1. Vienna
  2. Geneva
  3. Berne
  4. Rome
Answer: a
987: Among The Following Countries Which Is Not The Member Of U.N.O.
  1. Syria
  2. Switzerland
  3. Lebanon
  4. None Of The Above.
Answer: b
988: Which Of The Following Historical Sites Of Pakistan Is On The World Heritage List?
  1. Mohenjodaro
  2. Takht-i-Bahi
  3. Lahore Fort
  4. All Of The Above
Answer: d
989: 'Sir Ronald Ross' Was Awarded Nobel Prize In Medicine In 1902 For His Work On:
  1. Cholera
  2. Typhoid
  3. Tuberculosis
  4. Malaria
Answer: d
990: Who Was Awarded Nobel Prize In 1945 For The Discovery Of Penicillin And Its Curative Effects In Various Infectious Diseases?
  1. Louis Pasteur
  2. Sir Alexandar Fleming
  3. Madam Curie
  4. None Of The Above
Answer: b
991: Nobel Prizes Were First Awarded In The Year.
  1. 1900
  2. 1901
  3. 1902
  4. 1905
Answer: b
992: Identify The Cause Of Disturbances In The 'Maluku' Island Of Indonesia:
  1. Maximum Autonomy From The Centre Demanded.
  2. Complete Independence And Statehood Proposed.
  3. Muslim And Christian Religious Conflict
  4. None Of The Above.
Answer: c
993: The Prizes Are Formally Awarded On The Death Anniversary Of Alfred Nobel On:
  1. 1st December
  2. 25th December
  3. 10th December
  4. 31st December
Answer: c
994: All Nobel Prize Are Given In Stockholm By The King Of Sweden Except The Peace Prize, Which Is Given In The City Of:
  1. Geneva
  2. Oslo
  3. London
  4. Hague
Answer: b
995: 'Mother Teresa' (India) Was Awarded By Nobel Prize In The Field Of:
  1. Agriculture
  2. Medicine
  3. Psychology
  4. Peace
Answer: d
996: 'W.C. Rontgen' Was Awarded 1st Nobel Prize In Physics For His Remarkable Discovery Of X-Rays. From Which Country He Belongs:
  1. Sweden
  2. Germany
  3. U.S.A
  4. Great Britain
Answer: b
997: Who Is Called 'Father Of History'?
  1. Bancroft
  2. Herodotus
  3. Gibbon
  4. None Of The Above
Answer: b
998: From Which Country 'Herodotus' The Father Of History Belongs:
  1. Egypt
  2. Portugal
  3. Greek
  4. Italy
Answer: c
999: Who Is Called 'Father Of Comedy'?
  1. Shakespeare
  2. Aristophanes
  3. Shaw
  4. None Of The Above
Answer: b
1000: 'Christopher Columbus' (who Discovered Central America). From Which Country He Belonged:
  1. Italy
  2. Spain
  3. China
  4. Greece
Answer: a
1001: 'Maiden Pakistani' Who Was Awarded By Nobel Prize In 1979, Was:
  1. Dr. Abdul Qadeer Khan
  2. Dr. Abdul Salam
  3. Dr. Sammar
  4. Dr. Muneer Ahmad Khan
Answer: b
1002: Dr. Abdul Salam Won The Nobel Prize In The Field Of:
  1. Physics
  2. Chemistry
  3. Medicine
  4. Bio-Chemistry
Answer: a
1003: Famous Painting 'Mona Lisa' Was The Creation Of:
  1. Inigo Jones
  2. Leonardo Da Vinci
  3. Yrancois Boucher
  4. None Of The Above.
Answer: b
1004: The Creator Of 'Mona Lisa' Belonged To:
  1. France
  2. Spain
  3. Italy
  4. England
Answer: c
1005: Who Is The Author Of 'The History Of The Decline And Fall Of The Roman Empire'?
  1. Herodotus
  2. Holinshed
  3. Macaulay
  4. Edward Gilbon
Answer: d
1006: Great Philosopher 'Confucius' Belonged To:
  1. Japan
  2. Nepal
  3. China
  4. Sri Lanka
Answer: c
1007: 'Gautam Buddha' Was Born In:
  1. 480 B.C
  2. 450 B.C
  3. 460 B.C
  4. 483 B.C
Answer: d
1008: 'Jalal-ud-Din 'Rumi' Was A Great Poet. His Poetry Is In:
  1. Urdu
  2. Arabic
  3. Persian
  4. Sindhi
Answer: c
1009: 'Gita Or Vedas' Is The Holy Books Of:
  1. Sikhs
  2. Hindus
  3. Buddhists
  4. Jews
Answer: b
1010: 'Trpitak' In The Holy Book Of:
  1. Siks
  2. Hindus
  3. Jews
  4. Buddhists
Answer: d
1011: 'Guru Garanth Sahib' Is The Holy Book Of:
  1. Hindus
  2. Buddhists
  3. Jews
  4. Sikhs
Answer: d
1012: Which Civilization Is Oldest Among The Following:
  1. Harappa
  2. Gandhara
  3. Persian
  4. Muslim
Answer: a
1013: The First Unmanned Space Ship Landed On The Moon On:
  1. 30th June, 1966
  2. 30th May, 1966
  3. 31st December, 1966
  4. 30th July, 1966
Answer: b
1014: Which City Is The Oldest Inhabited Capital In The World:
  1. Cairo
  2. Damascus
  3. Athens
  4. Tehran
Answer: b
1015: 'Temple Trees' Is An Official Residence Of The:
  1. King Of Nepal
  2. King Of Bhutan
  3. President Of Maldev
  4. Prime Minister Of Sri Lanka.
Answer: d
1016: Who Won The Battle Of Waterloo?
  1. Napoleon
  2. Allied Forces
  3. Duke Of Wellington
  4. None Of The Above
Answer: c
1017: Muhammad Bin Qasim Was The 1st Muslim Who Invaded India And Made Sindh A Province Of Arab Dominion. He Came To India:
  1. 705 A.D
  2. 712 A.D
  3. 760 A.D
  4. 902 A.D
Answer: b
1018: Chenghez Khan Was A Mongol Conqueror Who Came To India During The Rein Of:
  1. Aibak
  2. Aurengzab
  3. Sher Shah Suri
  4. Iltutmish
Answer: d
1019: Qutabuddin Aibak Was The First Muslim King Of Delhi Sultanate And Founder Of:
  1. Mughal Empire
  2. Tughluq Dynasty
  3. Slave Dynasty
  4. None Of The Above
Answer: c
1020: 'Razia Sultana' Was The Only Muslim Woman Monarch Of Hindustan. Her Regime Lasted:
  1. 5 Years
  2. 7 Years
  3. 4 Years
  4. 3 Years
Answer: d
1021: 'Third Battle Of Panipat' Was Fought In:
  1. 1560
  2. 1710
  3. 1761
  4. 1716
Answer: c
1022: Todar Mal Was The Revenue Minister Of King:
  1. Aurengzeb
  2. Tipu Sultan
  3. Akbar
  4. Aibak
Answer: c
1023: Who Was The Author Of 'Ain-i-Akbari'and 'Akbar Nama'?
  1. Todar Mal
  2. Abbul Fazal
  3. Mahmood Gawan
  4. Alberuni
Answer: b
1024: 'Ibn-i-Batuta' Was A Moorish Traveler Who Visited India In:
  1. 12th Century
  2. 13th Century
  3. 14th Century
  4. 15th Century
Answer: c
1025: 'Alberuni' Wrote A Book 'An Inquiry Into India' With Great Historical Value. He Came India Along With:
  1. Sher Shah Suri
  2. Babur
  3. Sultan Mehmood Of Ghazni
  4. None Of The Above
Answer: c
1026: Sher Shah Defeated Hammayun In 1540 A.D. As A Result, He Became The Emperor Of Hindustan. The Battle Is Called:
  1. Third Battle Of Panipat
  2. Battle Of Sanugarh
  3. Battle Of Haldighat
  4. Battle Of Kanauj
Answer: d
1027: Babur Was The Founder Of Mughal Dynasty. He Defeated:
  1. Ibrahim Lodhi
  2. Sher Shah Suri
  3. Muhammad Tughlaq
  4. None Of The Above
Answer: a
1028: Babur Founded Mughal Dynasty Defeating Ibrahim Lodhi At Panipat In:
  1. 1520 A.D
  2. 1524 A.D
  3. 1526 A.D
  4. 1550 A.D
Answer: c
1029: Aryans Came To India About 2000 B.C From:
  1. Greece
  2. Arab
  3. Iraq
  4. Central Asia
Answer: d
1030: Who Were The Original Residents Of Northern India Before The Arrival Of Aryans?
  1. Puritans
  2. Dravidians
  3. Baddoos
  4. None Of The Above
Answer: b
1031: The Famous Oil Painting 'Mona Lisa' Is The Creation Of:
  1. Leonardo Da Vinci
  2. Pablo Picasso
  3. Florence Nightingale
  4. None Of The Above.
Answer: a
1032: How Many Arab-Israel Wars Have So Far Been Fought?
  1. Two
  2. Three
  3. Four
  4. Five
Answer: c
1033: Who Was Known As 'Citizen King' Of France?
  1. Napoleon
  2. Henry VI
  3. Louis Phillipe
  4. None Of The Above
Answer: c
1034: Who Was Called 'The Islamic Coordinator'?
  1. King Fahad
  2. King Faisal
  3. Z.A. Bhutto
  4. Yasser Arafat
Answer: b
1035: Which Of The Following In Called 'The Bible Of English Constitution'.
  1. Petition Of Rights
  2. Conventions
  3. Magna Carta
  4. Prerogatives Of Crown
Answer: c
1036: Omar Bin Abdul Aziz' Was A Caliph Of:
  1. Abbasid Caliphate
  2. Omayyad Caliphate
  3. Safavid Dynesty
  4. None Of The Above
Answer: b
1037: Mongols Destroyed Baghdad And Overthrew Arab Empire In:
  1. 1240 A.D.
  2. 1250 A.D.
  3. 1258 A.D.
  4. 1265 A.D.
Answer: c
1038: 'Sultan Muhammad Ghori' Defeated Pirthvi Raj In 1193 A.D And Founded The Muslim Rule In India. The Battle Was Known As:
  1. Battle Of Panipat
  2. Battle Of Haldighat
  3. Battle Of Tarain
  4. Battle Of Kanauj
Answer: c
1039: 1965 War Between India And Pakistan Continued Incessantly For:
  1. 15 Days
  2. 20 Days
  3. 17 Days
  4. 22 Days
Answer: c
1040: 'Indra Ghandi' Prime Minister Of India Was Assassinated By Sikhs In:
  1. 1981
  2. 1982
  3. 1984
  4. 1985
Answer: c
1041: 'Faiz Ahmad Faiz' Famous Urdu Poet Died In:
  1. 1981
  2. 1982
  3. 1983
  4. 1984
Answer: d
1042: 'Second Islamic Summit Conference' Was Held At Lahore In:
  1. 1974
  2. 1973
  3. 1971
  4. 1975
Answer: a
1043: 'First Islamic Summit Conference' Was Held In 1969 At:
  1. Tehran
  2. Makkah
  3. Riyadh
  4. Rabaat
Answer: d
1044: King Faisal Shot Dead By His Nephew In 1975 In The City Of:
  1. Makkah
  2. Madina
  3. Riyadh
  4. Jeddah
Answer: c
1045: 'Ustaad Daman' Was The Poet Of:
  1. Urdu Language
  2. Punjabi Language
  3. Saraikee Language
  4. Sindhi Language
Answer: b
1046: Pakistani Culture Is A:
  1. Islamic Culture
  2. Arabic Culture
  3. Mixed Culture
  4. All Of The Above
Answer: c
1047: Hazrat Lal Shahbaz Qalandar Was A Famous Sufi Poet Of:
  1. Sindh
  2. Punjab
  3. N.W.F.P
  4. Balochistan
Answer: a
1048: The Tashkent Declaration 1966 Was Signed By The President Of Pakistan Muhammad Ayub Khan And The Indian Prime Minister:
  1. Jawaharial Nehru
  2. Indira Gandhi
  3. V.P. Singh
  4. Lal Bahadur Shastri
Answer: d
1049: The World's Famous Madame Tussaud's Museum Is Situated In:-
  1. Paris
  2. London
  3. Rome
  4. New York
Answer: b
1050: Hazrat Lal Shahbaz Qalander Was Buried In:
  1. Sahiwal
  2. Pakpattan
  3. Sehwan Sharif
  4. Shahbaz Garh
Answer: c
1051: Hazrat Mian Mir Was Great Religious Reformer. He Is Buried In:
  1. Sahiwal
  2. Pakpattan
  3. Lahore
  4. Multan
Answer: c
1052: Hazrat Baba Farid Ganj Shakr Is Buried In:
  1. Multan
  2. Lahore
  3. Pakpattan
  4. Okara
Answer: c
1053: Hazrat Baha-ud-Din Zakirya Is Buried In:
  1. Shaiwal
  2. Multan
  3. Lahore
  4. Thatta
Answer: b
1054: Which City Of Pakistan Is Known As 'Data Ki Nagri'.
  1. Karachi
  2. Peshawar
  3. Sialkot
  4. Lahore
Answer: d
1055: Which Ancient City Is Considered As 'Pearl Of Gandhara Civilization':
  1. Hasan Abdal
  2. Taxila
  3. Wah
  4. Kamra
Answer: b
1056: Who Was The First Punjabi Poet?
  1. Bhul-e-Shah
  2. Hazrat Sultan Bahu
  3. Amir Khusro
  4. Baba Farid Ganj Shakr
Answer: d
1057: 'Rehman Baba' Was A Poet Of:
  1. Sindhi Language
  2. Urdu Language
  3. Pushto Language
  4. Barohi Language
Answer: c
1058: 'Jam Darag' Is Known To Be The Only Romantic Poet Of:
  1. Sindhi
  2. Baluchi
  3. Pushto
  4. None Of The Above
Answer: b
1059: 'Dulhan' Is A Famous Poem Of Baluchi Language. The Poet Is:
  1. Jam Darag
  2. Ishaq Shamin
  3. Gul Khan Naseer
  4. Tofeeq Ahmad
Answer: b
1060: The Famous Shrine Of Hazrat Bari Imam Is Located At:
  1. Lahore
  2. Karachi
  3. Multan
  4. Islamabad
Answer: d
1061: The Sea Border In The 'Gulf Of Tonkin' Is Disputed Between China And:
  1. Japan
  2. Thailand
  3. Vietnam
  4. Philippines
Answer: c
1062: Who Is Called 'the Shakespeare Of Punjabi Literature'?
  1. Bhul-e-Shah
  2. Sultan Bahu
  3. Waris Shah
  4. Ustaad Daman
Answer: c
1063: The Only Pakistani Poet Who Got The 'Lenin Prize' Was:
  1. Iftikhar Arif
  2. Faiz Ahmad Faiz
  3. Ahmad Faraz
  4. Ahmad Nadeem Qasmi
Answer: b
1064: 'Confucianism' Is The Religious Mythology Of:
  1. Japan
  2. China
  3. Greece
  4. Nepal
Answer: b
1065: 'Shintoism' Is The Religious Mythology Of:
  1. Japan
  2. China
  3. Greece
  4. Nepal
Answer: a
1066: The Only Hindu State In The World Is:
  1. India
  2. Nepal
  3. Bhotan
  4. Sri Lanka
Answer: b
1067: The Famous Punjabi Love Story 'Sassi Punnoo' Is Written By:
  1. Hashim Shah
  2. Waris Shah
  3. Fazal Shah
  4. None Of The Above
Answer: a
1068: 'Yusuf Zulekan' A Punjabi Love Story Is Written By:
  1. Mian Muhammad
  2. Faqir Muhammad Faqir
  3. Maulvi Ghulam Rasool
  4. None Of The Above
Answer: c
1069: 'Punjabi Qisa Saif-ul-Malook' Is Written By:
  1. Fazal Shah
  2. Mian Muhammad Buksh
  3. Maulvi Ghulam Rasool
  4. Shah Hussain
Answer: b
1070: The Battle In Which English Won And Later Captured Lahore Is:
  1. Battle Of Kirki
  2. Battle Of Sabraon
  3. Battle Of Wandiwash
  4. None Of The Above
Answer: b
1071: Who Abolished Slavery In America?
  1. George Washington
  2. Ibrahim Lincoln
  3. Johnson
  4. None Of The Above One
Answer: b
1072: Who Is Called 'The Indian Napoleon'?
  1. Tipu Sultan
  2. Sher Shah Suri
  3. Samudra Gupta
  4. None Of The Above
Answer: c
1073: The Chernobyl Nuclear Power Plant Has Been Closed Permanently. It Was Located In:
  1. Ukraine
  2. Kazakhstan
  3. Belarus
  4. Latvia
Answer: a
1074: The First Country Which Recognized Pakistan After Its Creation Was:
  1. Afghanistan
  2. Iran
  3. Saudi Arabia
  4. Egypt
Answer: b
1075: Who Is Called 'The Master Builder'?
  1. Shah Jehan
  2. Akbar
  3. Aurangzab
  4. Jehangir
Answer: a
1076: The Slave King Buried In Lahore Is:
  1. Muhammad Ayaz
  2. Qutb Ud Din Aibak
  3. Iltutmish
  4. None Of The Above
Answer: b
1077: Aibak Died During The Game Of:
  1. Wrestling
  2. Polo
  3. Football
  4. Rugbi
Answer: b
1078: Who Was Known As 'The Prophet Of Italian Unification'?
  1. Admiral Boscowenb
  2. Papandre
  3. Mizzini
  4. None Of The Above
Answer: c
1079: Indus Valley Civilization Was Destroyed By?
  1. Mongols
  2. Egyptians
  3. Aryans
  4. Mughals
Answer: c
1080: National Democratic Front Of Bodoland Is Struggling For A Separate Homeland In The Indian State Of:
  1. Goa
  2. Assam
  3. Nagaland
  4. Bihar
Answer: b

You may also like:

This is the post on the topic of the History, Culture and Civilization Solved MCQs with Answers for PPSC, NTS, FPSC Tests . The post is tagged and categorized under Tags. For more content related to this post you can click on labels link.
You can give your opinion or any question you have to ask below in the comment section area. Already 0 people have commented on this post. Be the next one on the list. We will try to respond to your comment as soon as possible. Please do not spam in the comment section otherwise your comment will be deleted and IP banned.

No comments:
Write comments

Trending!