Saturday, 18 February 2017

Loveliest The Trees, Cherry Now Poem Notes - Main Idea and Questions -FA/ICS/FSc 11th/1st Year English

Loveliest The Trees, Cherry Now Poem Notes - Main Idea and Questions -FA/ICS/FSc 11th/1st Year English

Main idea of Loveliest The Trees, Cherry Now

The cherry tree is in full bloom now. It looks to be dressed up with white flowers for Easter. The poet is now twenty. Still he hopes to enjoy fifty springs of his life. The poet says that the period is too little to see the trees in bloom. So, he will go to the woods to see many trees of cheery covers with white flowers.

Questions and Answers of Loveliest The Trees, Cherry Now

Q1: Which fruit is mentioned in the poem?

Ans:The fruit mentioned in the poem is “Cherry”.

Q2: What time of the year is mentioned in the first stanza?

Ans:The time mention in me first stanza is Easter tide. It is spring.

Q3: Read the second stanza carefully and write how old is the poet?

Ans:The poet is twenty years old.

Q4: What is the poet saying in the last stanza of the poem? 1VfL5i1Z’

Ans:The poet hopes fifty years more. He says that life is too short to enjoy the things in bloom. So, he would go to the forest to see cheery covered with white flowers.

Additional Short Questions & Answers of Loveliest The Trees, Cherry Now

Q5: What is hanging along the boughs of cherry?

Ans:The cherry is in full bloom. White flowers are hanging along the boughs of cherry.

Q6:Where is the cherry growing?

Ans:It is growing about the woodland ride

What is meant by woodland ride?

It means the path trodden by the horse riders. The path passes through
the woods.

Why does the poet decide to go to the jungle?

Ans:The poet decides to go to the, jungle to enjoy the the beauties of nature. There he would be able to see many things within the little available time.

Write the central idea/theme of the poem?

Ans:The cherry is in full bloom. The poet says that ilk is too short to enjoy the things in bloom. Therefore, he decides to go to the woods to enjoy nature.

You may also like:

This is the post on the topic of the Loveliest The Trees, Cherry Now Poem Notes - Main Idea and Questions -FA/ICS/FSc 11th/1st Year English . The post is tagged and categorized under Tags. For more content related to this post you can click on labels link.
You can give your opinion or any question you have to ask below in the comment section area. Already 0 people have commented on this post. Be the next one on the list. We will try to respond to your comment as soon as possible. Please do not spam in the comment section otherwise your comment will be deleted and IP banned.

No comments:
Write comments

Trending!