Sunday, 26 February 2017

In the street of fruit stalls Poem Notes - Main Idea and Questions - FA/ICS/FSc 11th/1st Year English

In the street of fruit stalls Poem Notes - Main Idea and Questions - FA/ICS/FSc 11th/1st Year English In the street of fruit stalls Poem Notes - Main Idea and Questions - FA/ICS/FSc 11th/1st Year English

Main Idea of In the street of fruit stalls

It is a night time. Many fruits have been stalled in the street. A lamp is burning there. Some black children come there, buy fruits and eat them. The silver and gold pulp of fruits wet their fingers and mouths. They enjoy the sweet fruits and begin to glow like the lamp. They forget the dark street they are standing in.

Exercise Questions and Answers of In the street of fruit stalls

Q1: What are the feelings of the poet standing in the Dark?

The poet is sad and gloomy. He is standing in the dark street He is pondering over the hard realities of life.

Q 2:Why has the poet used ‘cannonballs’ to describe the fruits?

Ans: The poet is sad. He is aware of the pains of life. He takes no interest in the charms of life. Even the glowing fruits look like ‘cannon balls’ to him.

Additional Short Questions & Answers of In the street of fruit stalls

Q1: Which fruit have been mentioned in the poem?

Melon, guava and mandarin are mentioned in the poem.

Q 2: How do the fruit look?

Ans: They look like cannonballs.

Q 3: Who come to buy fruit?

Ans: Dark children come there to buy fruit.

Q 4: What are the dark children carrying?

Ans: They are carrying coins.

Q 5: What happens when the children break the fruit?

Ans: The silvery and golden juices begin to flow from the fruit.

Q 6: What happens to the children when the fruit juice flow?

Ans: Their mouths, fingers, cheeks, noses and chins become wet with juice. Then they begin to glow with the juice.

Q 7: Where is the poet standing?

An:: He is standing in the dark street. It means he faces the hard realities of life.

Q 8: Write down the theme/central idea of the poem?

The poem tells us that the world is full of troubles. But there are a few joys as well. The children are innocent. They enjoy themselves and forget the pains of the world.

Q 9: What things in the poem refer to the joys of the world?

Ans: The glow of the lamp, the glowing faces of children, gold and silvery pulp of fruit all refer to the joys of the world.

Q 10: What things in the poem refer to the sorrows of the world?

Ans: The dark night. cannonballs, dark dew, dark children, and the dark street all refer to the sorrows of the world.

Q 11: How do children enjoy the fruit?

The children eat fruit. The juice of the fruit wets their fingers, mouths, cheeks, noses and chins. They begin to low like the lantern. In this way they enjoy eating fruit.

Q12: Describe the scene at the fruit street?

Ans: It is a night time. Many fruits have been stalled in the street. A lamp is burning there. Some black children come there, buy fruits and eat them.

Q13: Why do Children forget the troubles of the world?

Ans: Children enjoy eating fruit. The activity is full of joy for them. They enjoy themselves and forget the troubles of the world.

Q14: How does the poet describe the fruits piled in the street?

Ans: Some fruits i.e. melon, guava and mandarin are piled in the street of fruit stalls. These piles are in the form of pyramids. The fruit look like cannonballs. They glow, red and gold in the red lamp light.

You may also like:

This is the post on the topic of the In the street of fruit stalls Poem Notes - Main Idea and Questions - FA/ICS/FSc 11th/1st Year English . The post is tagged and categorized under Tags. For more content related to this post you can click on labels link.
You can give your opinion or any question you have to ask below in the comment section area. Already 1 people have commented on this post. Be the next one on the list. We will try to respond to your comment as soon as possible. Please do not spam in the comment section otherwise your comment will be deleted and IP banned.

1 comment:
Write comments
  1. please show quatation of in the street of fruit stalls

    ReplyDelete

Trending!